I söndags, den 28 april, var vi och hälsade på valparna för första gången! Vi hade varit hon Ulla-Carin tidigare för att träffa tiken och bara prata om Eurasier i allmänhet. Vi hade aldrig träffat nån Eurasier i verkligheteten, men jag när jag läste om hur andra uppfattat dem så kände jag att rasen nog skulle kunna passa oss. När vi kom dit första gången blev jag ännu mer säker, och när vi åkte dit och träffade valparna var jag helt övertygad. Det är klart att det är en Eurasier vi ska ha! Det roliga är att när jag säger att vi ska köpa en Eurasier så är det vanligaste svaret "Eh, vad är det för nåt?" Och vad svarar man på det? Tja eftersom jag inte är så bra på att förklara så snor jag SKKs beskrivning. 
"Eurasier är en självsäker, lugn hund med en hög retningströskel. Den är vaksam och uppmärksam utan att vara skällig. Med sin robusta hälsa och sitt okomplicerade sätt, sin anpassningsförmåga och sin trofasthet är den en värdefull familjemedlem. Den kan vara reserverad mot främlingar, vilket innebär att hunden kan backa och inte genast vilja ta kontakt. Genom att låta den som valp träffa olika människor och miljöer håller man tillbaka denna egenskap och får oftast en öppen och tillgänglig hund. Eurasier har mycket lätt för att lära men är inte någon brukshund. Den hänger gärna med sin familj på alla aktiviteter utan att kräva lika mycket som en brukshund."
Lägg sen till att de ser ut som små nallebjörnar när de är valpar och är hur vackra som helst när de är vuxna, så förstår du nog varför jag föll för just den rasen ;)
 
Valpen jag valde! Eller det var väl snarare hon som valde mig, hon klättrade upp i mitt knä när jag satt på golvet, och sen låg hon där! 
Hedwig <3